Намиращият се в зоната на изпадащите "Нюкасъл" направи един от най-силните си мачове от началото на сезона, но не успя да победи "Манчестър юнайтед". Двубоят от празничния 19-и кръг на шампионата завърши 1:1, като домакините от "Нюкасъл" могат да съжаляват повече за изпуснатия успех.

Алан Сен-Максимен откри за "свраките" в седмата минута, но с гол на Единсон Кавани в 71-ата "червените дяволи" взеха точка.

В хода на двубоя "Нюкасъл" имаше повече ситуации за гол, отправи повече удари, а освен това удари и греда. Само добрите изяви на Давид Де Хеа обаче позволиха на "Манчестър юнайтед" да си тръгне с точка от "Сейнт Джеймсис парк".

За "червените дяволи" това беше първи мач от 11 декември след принудителна пауза заради заразени с COVID-19. Отборът прекъсна серия от три поредни победи и остава седми в таблицата с 28 точки, на седем от Топ 4.

"Нюкасъл" е предпоследен 19-и със само 11 точки, като има едва една победа от началото на сезона.

Двубоят започна отлично за домакините, които успяха да поведат след само седем минути игра. Сен-Максимен получи подаване пред наказателното поле и с мощен удар прати топката в далечния ъгъл без да остави шансове на Де Хеа.

До края на първата част гостите не успяха да създадат почти нищо опасно в атака, като Кристиано Роналдо остана изолиран, а останалите нападатели в червено също не застрашиха вратата на "свраките".

След паузата "Юнайтед" се активизира, като мениджърът Ралф Рангник направи и промени. Първата по-сериозна опасност обаче беше за домакините, като от три метра Сен-Максимен не успя да вкара втори гол.

Гостите отговориха с опасен изстрел на Маркъс Рашфорд, а в 70-ата минута и изравниха. Кавани се разписа при добавка, въпреки че първоначалният му изстрел беше блокиран от защитник в черно-бяло.

В заключителните минути "Нюкасъл" беше много по-опасен в атака, като Джейкъб Мърфи удари страничния стълб, а Де Хеа направи впечатляващо спасяване след изстрел на Мигел Алмирон.