Няма да пестим сили, за да върнем лудите вечери и магията на "Лудогорец". Това заяви собственикът на клуба Кирил Домусчиев в празнично обръщение към привържениците, в което прави равносметка за годината.

Той изтъква положителните неща, но посочва и недостатъците в представянето на отбора. Бизнесменът определя годината като трудна за "Лудогорец".

"Празнувахме рекордната десета поредна титла. За първи път от пет години насам изиграхме плейоф за влизане в групите на Шампионската лига", написа Домусчиев в обръщението си във "Фейсбук". Той добави, че отборът е начело в Първа лига "в очакване на финалния щурм за шампионската титла".

"И всичко това в условията на реформа в отбора, смяна на поколения и изграждане на най-младия отбор в историята на клуба. За съжаление остана горчивият вкус от лошото представяне в групите на Лига Европа, недобрата игра и няколко срамни загуби в първенството, с което дадохме повод на нашите опоненти да мечтаят. В спорта е така - миг колебание може да е фатално", добавя той.

В края на календарната година "Лудогорец" допусна няколко загуби - включително изненадващата с 3:5 срещу "Пирин" у дома и тази с 0:1 от ЦСКА, след която червените се доближиха на две точки.

"Аз вярвам на младите момчета, вярвам на екипа на клуба. Няма да пестим сили, за да върнем лудите вечери и магията на "Лудогорец". Искам да виждам отбор, който радва футболните естети и носи наслада на запалянковците", заяви още Домусчиев.

Дневник