"Левски" трябва да гарантира финансовото си оцеляване и това остава приоритет №1 през 2022 г. Това каза треньорът на сините Станимир Стоилов на старта на зимната подготовка на отбора. Според него "Левски" не може да се разпростира в зимната селекция, а вместо това може да води преговори за намаляване на заплатите при нужда.

"С оглед на ситуацията очакваме 3-4 критични месеца за нас. Не можем да си позволим да се разпростираме. Ако излезе нещо в движение и имаме възможност. По-важно е да излезем от критичната ситуация като клуб", каза Стоилов пред репортери.

Той призна, че някои позиции са били закрити, за да се намалят разходите.

"За мен най-важно е хората в клуба всички да получават редовно заплатите си. Близко сме до това нещо. Огромни усилия се полагат от хората в клуба, от "Палмс бет". Ако не можем да се справим по най-добрия начин, ще говорим за намаляване на заплатите", добави Стоилов.

Треньорът обяви, че ще се съобрази със състоянието на клуба, ако трябва футболисти да се освобождават по финансови причини. Подобни информации има за Радослав и Борислав Цоневи, за които се твърди, че водят преговори за намаляване на заплатите. Стоилов нито потвърди, нито отрече.

Сините проведоха първата си тренировка за 2022 г. на изкуственото игрище на стадион "Георги Аспарухов", а заниманието беше гледано от стотици фенове. В него не се включиха новите попълнения Ноа Сонко Сундберг, който е на Купата на Африка, както и Вендерсон де Фрейтас Соарес-Цунами, за когото Стоилов обясни, че е заболял след пристигането си в България.

"Очакваме и трети нов, който вече е тук - Велтон. Той трябва да премине медицински прегледи, преди да подпише."

Въпреки трудната ситуация Стоилов призна, че в сметките му е "Левски" да играе в европейските турнири през лятото.

"Аз лично правя сметки за евротурнирите. Най-важно е как ще изглеждаме игрово. Ясно е, че има отбори пред нас като класиране, отбори и финансиране. Ние трябва да се подобряваме с всеки ден. Явно не сме се подобрили толкова, щом досега няма предложение и за едно евро в клуба", завърши треньорът.

Дневник