Филмът "Спайдърмен: Няма път към дома" оглавява за трета поредна седмица бокс-офис класацията на Северна Америка. Приходите от продадените билети в киносалоните в САЩ и Канада през изминалия дълъг уикенд (включващ 31 декември, 1 и 2 януари) възлизат на 52,7 милиона щатски долара.

Продукцията за най-новите приключения на супергероя, в чиято роля е Том Холанд, се превърна в касовия хит на 2021 г., след като реализира постъпления от над един милиард щатски долара в глобален мащаб. Тази сума превърна лентата в истински рекордьор, тъй като е първата, която постигна подобен успех от началото на пандемията от новия коронавирус.

Второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка и тази седмица запазва анимацията "Ела, изпей! 2" - продължение на приключенията на коалата Бъстър Муун и музикалния му бенд. Продукцията донесе приходи в размер на 19,6 милиона щатски долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада. Първата част "Ела, изпей" излезе през 2016 г.

Третата позиция е за шпионският филм "Кing's Man: Първа мисия" на режисьора Матю Вон. Постъпленията от продукцията, чиято премиера беше на 22 декември, възлизат на 4,5 милиона щатски долара през изминалия празничен уикенд.

В първата петица място намират също продукциите "American Underdog" и "Матрицата: Възкресения". Приходите от филма, който разказва историята на състезателя по американски футбол Кърт Уорнър, са в размер на 4,1 милиона щатски долара.

"Матрицата: Възкресения" с участието на Киану Рийвс и Кари-Ан Мос пък реализира постъпления от 3,8 милиона щатски долара, с което се нареди на пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предава БТА. Освен в киносалоните филмът се излъчва и в стрийминг платформата НВО Макс.

dir.bg