Три чуждестранни консорциума проявяват интерес към акции в "Ботев" (Враца), съобщава "Дспорт". Президентът на клуба от Първа лига Христо Илиев заяви, че предложенията ще бъдат разгледани внимателно.

"Ние работим за доброто на "Ботев" (Враца) и няма да взимаме прибързани решения, за да може да изберем най-подходящия партньор, с който да развиваме клуба", казва Илиев.

Евентуалната сделка ще е за 50% от акциите на клуба. Ръководството на "Ботев" е провело разговори с представители на трите компании и се очаква до другата седмица да реши кое от предложенията ще бъде избрано.

Едно от тях е от италианско-швейцарски фонд, представляван от футболните агенти Антонино Имборджа и Дино Сако.

Посочва се, че 63-годишният Имборджа е работил с Габриел Батистута и Джузепе Синьори, а след това е имал управленски позиции в клубове, сред които "Комо", "Дженоа", "Салернитана" и "Пиаченца". През 2009 г. Имборджа става собственик на белгийския "Юпен", който след това се изкачва в елита. През 2019 година създава Sport Agency Futura в Лугано.

В средата на декември Илиев каза пред "Тема спорт", че през януари ще се разбере дали "Ботев" ще продължи да получава подкрепа от най-големия си спонсор - АЕЦ (Козлодуй).

Дневник