Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Мелбърн след вълнуващ обрат срещу Ботик ван де Зандшулп. Българският тенисист спечели с 6:7 (5), 6:0, 7:5.

Следващият му съперник ще е американецът Максим Креси, който е 112-и в света. В другия полуфинален мач ще спорят Рафаел Надал и финландецът Емил Руусувуори.

Димитров показа силна психика и увереност в ключови моменти. След загубения първи сет той изравни след сет на нула. В третата част Ван де Зандшулп сервираше за победата при 5:4 и 40:15, но българинът се защити и започна пътя си към успеха.

Това е вторият му обрат в надпреварата, след като преди ден отново спечели след загубен първи сет, като негов съперник беше аржентинецът Факундо Багнис.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, а в тайбрека Ван де Зандшулп се възползва от минипробив за 7:5 и спечели. Във втория Димитров имаше превъзходство и не даде нито гейм.

Нидерландецът успя да поведе в третия сет с много важен пробив. След като го защити той стигна до 5:4 и сервираше за спечелване на двубоя. Димитров спаси два поредни мачбола и изравни.

Последва маратонски гейм, в който двамата имаха по няколко възможности да поведат. Българският тенисист направи ключов пробив при петия си брейкпойнт. В другия гейм на свой сервис той отново беше затруднен, но спаси две точки за пробив и впоследствие спечели мача.

Дневник