САЩ разполагат с информация, която показва, че Русия е подготвила диверсионна група, която да проведе операция под фалшив флаг в Източна Украйна, за да си създаде претекст за нахлуване в Украйна, съобщава Си Ен Ен, цитирайки неназован служител от службите.

Той е казал, че САЩ разполагат с доказателства, че групата е обучена да воюва в градски условия, да използва експлозиви и да прави саботажи и се очаква да извърши това срещу своите руски сили.
 

Твърдението отразява изявление, публикувано от Министерството на отбраната на Украйна в петък, в което се казва, че руските специални служби подготвят провокации срещу руските сили в опит да компрометират и провокират Украйна. Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан намекна за разузнавателната информация по време на брифинг с репортери в четвъртък.

    „Нашата разузнавателна общност е стигнала до информация, чието ниво на секретност сега е понижено, че Русия подготвя почвата, за да може да изфабрикува претекст за нахлуване“, каза Съливан в четвъртък. „Видяхме този сценарий през 2014 г. "

ClubZ