В един момент стоиш в автобуса и мислиш: "Къде отиваме". Това заяви мениджърът на "Челси" Томас Тухел, който изрази притесненията си от натрупаната умора след серията мачове.

Сините завършиха 1:1 с "Брайтън" в поредния двубой, в който не успяха да спечелят. Макар сравнително скоро да бяха водачи във Висшата лига, те вече са на 12 точки зад шампиона "Манчестър сити".

Само между 2 и 18 януари "Челси" изигра шест мача във всички турнири, а от 1 декември броят им е 15.

"Изглеждаме уморени, защото сме уморени и играем срещу силния и добре подготвен отбор на "Брайтън". Ако погледнете календара ни, вижте откъде идваме. Изпитваме затруднения. Когато си уморен - психически и физически, ти липсват позициониране и внимание. Това може да се види в мача ни, но знаем на какво се дължи", каза Тухел пред Би Би Си.

Той допълни, че така е от ноември. "Ние сме отборът, който играе, играе и играе, а това се усеща, разбира се. Затова имаме нужда да се изключим, да заредим батериите и да се върнем с глад и радост, за да се борим. Това е необходимо", добави германецът.

Тухел даде два дни почивка на футболистите си преди те да се насочат към домакинството на "Тотнъм" в неделя. "След това ще използваме прекъсването за мачовете на националните отбори, за да заредим батериите. Тогава ще дадем на футболистите една седмица почивка".

Дневник