"Лудогорец", ЦСКА и "Левски" записаха равенства в приятелските си срещи в Турция.

Най-резултатен беше мачът на шампионите с австрийския "Волфсбергер". Българският първенец изоставаше с 1:3, но с късни голове успя да стигне до 3:3.

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа каза, че е видял и добри, и лоши неща. "Искаме да печелим всеки мач, но през първото полувреме не работихме като отбор и допуснахме попадения. В последните 15 минути успяхме да реализираме, а и мисля, че втората част беше по-добра за нас", заяви словенецът пред "Диема спорт".

"Знаехме, че имаме някои проблеми, но не е нормално да не играем по начина, по който искаме. Трябва да играем като отбор, за да изпъкне и нашата класа. Да намерим точния стартов състав е труден процес, имаме още четири двубоя, в които да изчистим това. Всеки ще получи нужните минути", добави той.

ЦСКА завърши 1:1 с полския "Стал" (Миелец). Червените използваха почти всички футболисти, сред които юношите Асен Дончев и Росен Божинов, както и дошлият на проби сирийски полузащитник Мохамед Осман.

ЦСКА поведе с гол на Калоян Кръстев с глава, но в началото на втората част японецът Коки Хинокио изравни. След това играта често беше прекъсвана, а Иван Турицов и Тибо Вион от състава на червените бяха изгонени.

Българският отбор беше без треньора си Стойчо Младенов, който има здравословни проблеми. "Не е коронавирус, надяваме се до седмица всичко да е наред с него и да се върне на обичайния си пост", каза помощникът му Анатоли Нанков.

"Доволни сме от старанието и желанието на футболистите. Работим за физическата им подготовка. Имахме трима млади играчи и двама на проби, които ще поработят още малко с нас и следващата седмица ще решим дали са подходящи за ЦСКА", заяви Нанков.

По думите му някои от футболистите изостават в подготовката. "Трябва да укрепим халфовата линия", каза помощникът на Младенов.

"Левски" пропусна да победи чешкия "Бохемианс" и завърши 1:1. Голмайсторът на сините Билал Бари даде преднина на отбора си в 13-ата минута, а веднага след почивката Роман Квет изравни.

Воденият от Станимир Стоилов състав имаше още добри възможности, но не се възползва.

"Мисля, че днес стояхме по-добре откъм организация, подобрихме и действията в защита. Големите проблеми са ни в атака - много брак и неувереност. За жалост доста пропуски, завършващият удар ни куца и това личи. Всеки треньор иска да вижда атакуващ и комбинативен стил. Не можем да разиграваме добре някои ситуации, което е проблем, дори на този етап", каза Стоилов.

"Келиан ван дер Каап беше рискован ход днес, изобщо не е готов, но потенциалът му е налице и от нас зависи как ще го развием. Цунами направи добро представяне във фаза атака, но му трябва много сработка, която ще дойде с времето. Всички напускащи трябва да бъдат заместени. Оттук нататък ще търсим само по-креативни футболисти. Дано успеем да се подсилим. Филип Кръстев не е наш играч, аз казах наскоро - едва ли в България има треньор, който да не го иска в състава си", добави треньорът на "Левски".

Дневник