Този месец ще започне ремонтът на Летния театър в Шумен. Още днес специалисти ще влязат на терена, за да маркират самораслите дървета за премахване.

Това обяви пред журналисти днес зам.-кметът по строителство Боян Тодоров. На изнесената пресконференция присъства и проектантът на реконструкцията арх. Милен Мънков.

“Строителството ще започне до седмица или най-много две. Процедурите са приключили, очакваме някои документи от фирмите.  Строителството по договор ще продължи 200 дни, така че в края на годината ще имаме завършен и хубав летен театър”, каза Боян Тодоров.

Дейностите ще бъдат извършени от шуменската фирма „С-М Строй“ ЕООД, която спечели конкурса с предложена цена от 1 690 100 лв. без ДДС.  1 435 956 лв. от тях са безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“, а останалите община Шумен взе на кредит.

Летния театър ще има нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет 900 места. Съществуващата козирка ще бъде санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението. Ще се ремонтират помещенията под сцената, съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите. Във вътрешния двор вдясно от входа ще се направи сладкарница. От изток ще се изградят нови санитарни помещения, а отвън ще се обособят общо 10 паркоместа.

ШУМ.БГ