Полската футболна федерация обяви, че националният отбор на страната няма да играе мача с Русия от плейофите за световното. Двубоят е насрочен за 24 март в Москва.

Преди два дни - веднага след началото на руското нападение срещу Украйна, федерациите на Полша, Швеция и Чехия се обединиха в обща позиция, че не биха играли в Москва. Сега председателят на полската федерация Чезари Кулеша и футболисти, сред които и капитанът Роберт Левандовски, заявиха, че изобщо няма да участват в мач с Русия.

"Това е единственото правилно решение. В разговори сме с федерациите на Швеция и Чехия, за да представим обща позиция пред ФИФА", заяви Кулеша.

Победителят от мача между Русия и Полша трябва да играе с победителя от двубоя между Швеция и Чехия, за да се определи отборът, който ще заслужи място на световното в Катар.

"Това не е лесно решение, но в живота има по-важни неща от футбола", написаха част от полските играчи в социалните мрежи.

Капитанът Левандовски заяви в "Туитър": "Не мога да си представя да играя мач с руския национален отбор в ситуация, в която въоръженото нападение в Украйна продължава. Руските футболисти и привърженици не са отговорни за това, но не можем да се преструваме, че нищо не е станало".

ФИФА все още не е коментирала темата.

Дневник