“Левски” продължава серията си без загуба в родното първенство, простираща се вече в осем поредни двубоя. “Сините” записаха втора победа през пролетния полусезон, този път надигравайки като гост ЦСКА 1948 с 2:0 в Бистрица.

Преди началото на срещата футболистите на “Левски” разпънаха транспаранти срещу войната в Украйна. Капитаните на двата отбора, съответно Галин Иванов и Николай Михайлов, подариха фланелки на своите тимове на Стивън Бориславов - 13-годишен футболист, който се бори със заболяване и му предстои операция в Германия.

Гостите вкараха гол след по-малко от пет минути игра, но той не бе зачетен. Мартин Петков се разписа с удар от границата на наказателното поле, но попадението бе отменено заради засада.

Димитър Костадинов все пак откри за “сините” в 23-ата минута, когато засече с глава центриране на Патрик-Габриел Галчев, след като бе оставен напълно непокрит от защитата в червено - 1:0.

Десет минути преди почивката от щаба на домакините имаха претенции за евентуален червен картон на Хосе Кордоба след сблъсък с Галин Иванов, но след проверка на ВАР такъв не бе даден.

Николай Михайлов отрази опасен изстрел на Иванов малко преди почивката, а четвърт час след подновяването на играта гостуващия тим отбеляза за втори път. Уелтон отбеляза дебютното си попадение, пробягвйки доста голяма дистанция, за да стреля от дъгата на накзатеното поле и да порази вратата на Караджов за 2:0.

В 80-ата минута и левскарите имаха претенции за изгонване след нарушение на Симеон Петров, но нов преглед с ВАР накара съдията да не вдига червен картон.

Дир.бг