Големият наем, който се плаща за националния стадион, е в основата за преместването на националния отбор в Разград, заяви техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо. Футболният съюз вече заяви стадиона на "Лудогорец" за домакинствата на Северна Македония и Грузия в Лигата на нациите.

"Да, ако България събираше около 30-40 000 човека публика, беше нормално да играем в София. Опитът от последните години е, че идват 2000-3000 човека", каза Иванов в предаването "Арена спорт". Освен това в Разград стадионът е на европейско ниво, а за "Васил Левски" УЕФА прави компромиси, добави той.

Иванов не посочи какъв е наемът за "Васил Левски". По информация на БФС организацията на един мач на националния отбор на стадиона струва между 50 000 и 120 000 лева в зависимост от съперника.

"Ще направим така, че да стимулираме клубовете да изгражда таланти. Цвете да посадим, трябва да го изчакаме да порасне. Това е по-дълъг процес и всички трябва да участваме в него", заяви Иванов.

По думите му нишката в развитието на младите футболисти се губи някъде във възрастта при преминаване към мъжкия футбол. Той добави, че дългосрочно изграждането на собствени играчи е по-евтино от купуването на чужденци, но отнема време.

"Имаме добър национален отбор с добро бъдеще. Очаквам оттук-нататък отборът да има успехи. За Лигата на нациите първото място е задължително и е програма минимум, която сме си поставили", допълни Иванов.

Дневник