Президентът на "Ювентус" и основоположник на идеята за създаване на Суперлигата Андреа Аниели заяви, че проектът изобщо не е провален. Той отново изтъкна, че футболът има нужда от промени.

В четвъртък президентът на УЕФА Александър Чеферин се изказа остро срещу намеренията на част от богатите клубове в Европа да се отделят в свой турнир.

"Компромис вече не е възможен. Нуждаем се от по-дълбоки промени. Трябва ли монополен оператор да ръководи бизнес като футбола? Мисля, че не", заяви Аниели.

"Суперлигата не се е провалила. Според мен европейският футбол има отчаяна нужда от реформа. УЕФА знаеше, че аз, като президент на "Ювентус", работех по нещо различно. Суперлигата представлява съвместната работа на 12 клуба, не на един човек. Дванадесет клуба са подписали договор от 120 страници, който все още е валиден", добави президентът на "Ювентус".

През април 2021 г. 12 клуба ("Арсенал", "Челси", "Тотнъм", "Манчестър юнайтед", "Манчестър сити", "Ливърпул", "Реал" (Мадрид), "Барселона", "Атлетико" (Мадрид), "Милан", "Интер" и "Ювентус") се отцепиха, но дни по-късно след силен натиск от привърженици и водещи фигури в УЕФА проектът пропадна. В последните дни се появиха информации, че президентът Аниели подготвя възстановяване на действие.

Дневник