Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че вниманието на отбора му е насочено единствено към следващия мач с "Уест хем". Думите му дойдоха в контекста на надпреварата с "Манчестър сити" след силната серия, с която червените се доближиха на шест точки, а са и с мач по-малко.

"Наслаждавам се на ситуацията, в която сме, но не се радвам на въпросите, защото те са постоянни и са такива, сякаш вече сме спечелили мачовете си", каза Клоп.

"Ако загубим, всички ще застанете тук и ще ми кажете, че надпреварата е приключила. Аз нямам възможностите да разгледам всички сценарии. Не мога да мисля за това какво можем да спечелим. Аз съм само толкова умен, че да мога да се съсредоточа върху един мач", заяви германецът.

"Ливърпул" е в силна серия, като преди седмица спечели Купата на лигата. Отборът се бори за титлата във Висшата лига, класира се за четвъртфиналите в Купата на Англия и гледa уверено в Шампионската лига след 2:0 като гост на "Интер" в първия мач от осминафиналите.

"Уест хем" е един от двата отбора, победили "Ливърпул" във всички турнири дотук през сезона. През есента "чуковете" спечелиха с 3:2 у дома.

Дневник