"Реал" (Мадрид) продължава да води убедително в Ла Лига и се откъсна с осем точки на върха след мачовете от 27-ия кръг в шампионата. Белите победиха "Реал сосиедад" с 4:1 на своя стадион "Сантяго Бернабеу", като трябваше да правят обрат.

След само 10 минути гостите поведоха с гол на Микел Оярсабал от дузпа, но в края на първата част мадридчани обърнаха с попадения на Камавинга и Лука Модрич в 40-ата и 43-ата.

През втората част Карим Бензема и Марко Асенсио добавиха по още един гол за крайния резултат. Друго попадение на френския нападател пък беше отменено заради засада.

Това беше и последен мач на "Реал" преди реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу ПСЖ в сряда. Мадридчани приемат френския си съперник след изоставане с 0:1 след първата среща.

За сметка на това ПСЖ загуби двубоя си от Лига 1 в съботната вечер, отстъпвайки с 0:1 като гост на "Ница". Тимът от Лазурния бряг взе трите точки с гол на Анди Делор две минути преди края. "Ница" е непобеден от ПСЖ през този сезон, като през есента двата тима завършиха наравно, а преди няколко седмици "орлите" отстраниха парижани за Купата на Франция.

Дневник