Лидерът във Висшата лига "Манчестър сити" се наложи над "Юнайтед" с 4:1 в градското дерби и възстанови аванса си на върха от шест точки. Отборът на Хосеп Гуардиола изигра поредния си добър мач, като на своя стадион "Етихад" не даде никакви шансове на съперника.

Кевин Де Бройне вкара два гола в петата и 28-ата минута. Между тях Джейдън Санчо върна едно попадение в 22-ата минута. След паузата Рияд Марез също се разписа два пъти - в 68-ата минута и във втората на добавеното време.

Освен това "гражданите" пропуснаха още над половин дузина отлични шанса за други голове. За 90 минути футболистите на Гуардиола отправиха 24 удара, от които десет точни. "Юнайтед" завърши с пет, но нито един изстрел, точен или не, през втората част.

"Сити" има 69 точки, като записа 22-ра победа в 28 кръга. Преследвачът "Ливърпул" е с 63, но има и мач по-малко.

"Червените дяволи" остават на пето място в класирането с 47 точки, като са на една зад четвъртия "Арсенал". "Артилеристите", които по-рано през деня победиха "Уотфорд" с 3:2 обаче са с три мача по-малко.

Интрига в двубоя имаше до почивката, когато "Юнайтед" успя да окаже отпор на съперника. Тактиката на Ралф Рангник да излезе без нападател затрудни "гражданите". "Сити" вкара ранен гол, но след това имаше моменти, в които не действаше умело в защита.

След паузата обаче лидерът в таблицата не остави никакви възможности на съперника, който не показа и достатъчно агресия.

Дневник