Световната футболна федерация (ФИФА) реши да отложи плейофната среща от квалификациите за световното първенство между Шотландия и Украйна. Организацията уважи молбата на украинската федерация, която изиска отмяна на срещата поради руската инвазия в страната.

Двубоят трябваше да се проведе на 24 март на стадион "Хемпдън" в Глазгоу.

Шотландия и Украйна са в поток с Уелс и Австрия, като четирите тима ще определят един от финалистите на световното първенство в Катар (21 ноември - 18 декември).

В резултат на отлагането на двубоя се отменя и финалът в този поток, който по програма е на 29 март. Засега от ФИФА обявиха, че първата възможна дата в календара е през юни, но насрочването на нови мачове ще зависи от ситуацията в Украйна.

Плейофите за световното първенство в Зона Европа са насрочени за края на март, но някои от тях са под въпрос. През февруари, ден след руското нападение в Украйна, федерациите на Полша, Швеция и Чехия се обединиха в обща позиция, че не биха играли в Москва. Полският национален отбор трябва да гостува именно на Русия в плейофен мач на 24 март, но обяви, че отказва да играе.

Дневник