15-годишният български пилот Никола Цолов стана част от академията на тима от Формула 1 "Алпин", обяви "Рено". Никога досега наш състезател в моторните спортове не е стигал до такова ниво.

Той ще кара този сезон във Формула 4 - първото стъпало по пътя нагоре. Това е испански шампионат.

Преди дни Цолов стана част от мениджърската агенция на аса на "Алпин", двукратният световен шампион Фернандо Алонсо. Двавата вече се срещнаха, българчето показа умения на величието на симулатор.

Във Ф4 Никола ще е част от тима на "Кампос",  в който някога Алонсо започна кариерата си.

    "Изключително съм развълнуван, че имам възможност да бъда толкова близо до света на Формула 1 и да се уча от най-добрите, рече Никола. - Зимната подготовка премина изключително добре и новата Формула 4 е страхотна за каране. Да мога да започна сезона с подкрепата на "Алпин" и екипа на А14 е сбъдната мечта за мен.

    Изключително съм благодарен на всички, които повярваха и вярват в мен. Ще дам всичко от себе си, за да спечелим титлата във Формула 4 тази година, както и да засвидетелствам гласуваното доверие."

Той продължава да се подготвя за предстоящия сезон, като дори в момента е с отбора си край Валенсия. Подготовката на Цолов продължава с oфициалните тестове за Ф4 до края на месец април, когато е и стартът на сезона на пистата Портимао в Португалия на 30 април и 1 май.

Клуб Z