С хеттрик на капитана си Карим Бензема "Реал" (Мадрид) елиминира ПСЖ от Шампионската лига след паметен обрат. Белите спечелиха с 3:1 на своя стадион "Сантяго Бернабеу", въпреки че губеха с 0:1 на почивката, а и трябваше да наваксват заради загубата от първата среща.

С общ резултат 3:2 мадридчани се класират за четвъртфиналите, докато ПСЖ отпада на осминафинал за четвърти път в последните шест сезона.

Бензема ознаменува своя мач №500 за "Реал", като вкара и трите си гола за 17 минути. Той се разписа в 61-ата, 76-ата и 78-ата минута. И в трите ситуации французинът наказа много груби грешки на защитата на ПСЖ.

През първата част парижани играха много по-силно. Те създадоха няколко отлични шанса, като още в началото удар на Килиан Мбапе беше спасен от Тибо Куртоа, а по-късно гол беше отменен заради засада.

В 39-ата минута французинът все пак се разписа. Той получи отличен пас от Неймар, надбяга бранителите в бяло и вкара в близкия ъгъл - 0:1.

По-добрата игра на ПСЖ продължи и в началото на втората част, когато още един гол на Мбапе беше отменен, а защитата в бяло срещаше големи трудности. След 60-ата минута обаче гостите намалиха темпото и това даде шансове на "Реал".

Груба грешка на Джанлуиджи Донарума позволиха топката да му бъде отнета от Бензема в 61-ата минута. Въпреки съмненията за нарушения срещу италианския вратар домакините вкараха.

Шокът за гостите беше пълен между 76-ата и 78-ата минута. Тогава Бензема се разписа още два пъти. Първо след хубаво подаване на Модрич и удар по тревата, а след това и след много груба грешка на ПСЖ. След подновяването на играта гостите загубиха топката, а лошо изчистване на Маркиньос я прати на пътя на Бензема, който оформи хеттрика си.

В другата среща от вечерта "Манчестър сити" и "Спортинг" (Лисабон) завършиха 0:0. "Гражданите" продължават напред, след като в първия двубой в Португалия спечелиха с 5:0.

Дневник