"Левски" обяви приходи от над 860 хил. лева за месец, благодарение на привържениците си. Сините представиха отчет за сумите месец след началото на кампанията "Левски е вечен".

От клуба припомниха, че в първите дни на февруари са си поставили две цели - масово присъствие на всеки мач и материален принос на феновете в размер на 150 хил. лева месечно.

"И докато всички бяхме убедени в изпълняването на първата цел, то резултатът за втората е просто шокиращ. Осемстотин шейсет и четири хиляди сто осемдесет и шест лева и осем стотинки. Или с цифри: 864 186,08 лева. Това е приносът на сините фенове само за един месец, при това - най-късия в годината. Това е една миниатюрна демонстрация на огромната сила на обединеното "синьо" семейство", написаха от "Левски" във "Фейсбук", където спазват обещанието на изпълнителния директор Иво Ивков всеки понеделник и четвъртък да се дава информация за хода на кампанията.

Най-висок е приходът от билетите за мачовете - 328 708,75 лева, като в основата са домакинствата на "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА, превърнали се в две от най-посетените срещи в Първа лига за сезона. Отделно от виртуални билети са събрани 81 530 лева, а от продажбата на абонаментни карти - 27 505,85 лева.

Значителен е приходът от клубния магазин - 309 749,08 лева, от членски карти получените пари са 36 386,48 лева, а от дарения - 80 305,92 лева.

"Левски" се подготвя за гостуване на шампиона "Лудогорец" в неделя.

Дневник