Тенисистите трябва да получават по-строги наказания при проява на агресия, за да не се повтаря поведението им. Това предложи носителят на рекордните 21 титли от Големия шлем Рафаел Надал, който коментира дисквалификацията на Александър Зверев от турнира в Акапулко.

През февруари германецът беше изхвърлен от напдреварата, след като удари с ракетата си стола на съдията. Зверев получи глоба и едногодишна пробация, след което и условна санкция от 8 седмици, но не и ефективно наказание.

"Имам добри отношения със Саша. Харесвам го и тренирам често с него, така че му желая най-доброто. Но той знае, че не постъпи правилно и хубавото е, че го осъзна много бързо", коментира Надал преди турнира в Индиън Уелс.

"От друга страна, ако не можем да контролираме тези избухвания на корта, не само това конкретно, то това не е добре. Имаше и други подобни моменти в последните месеци. Затова мисля, че трябва да има по-строги наказания, за да не се повтарят".

Надал напомни, че една от важните задачи на тенисистите е да бъдат пример за децата.

Турнирът в Индиън Уелс ще премине без участието на Новак Джокович, който потвърди, че не може да влезе в САЩ заради липсата на ваксина. Сърбинът вероятно ще се завърне на корта през април на турнира в Монте Карло. Надпреварата в княжеството е една от първите на клей и от нея започва подготовката за "Ролан Гарос".

Преди седмици стана ясно, че Джокович ще може да играе в Париж, тъй като Франция премахна изискването за ваксионационен пропуск.

Дневник