"Тези, които мислеха, че на 37 години Роналдо ще забави темпото, бяха тотално опровергани".

Думите са на Алън Шиърър минути, след като Кристиано Роналдо отбеляза хеттрик във вратата на "Тотнъм" в събота вечер. Португалецът помогна на "Манчестър юнайтед" да вземе ценен успех, но и влезе в историята с невероятното си представяне.

Роналдо вече има 807 гола на клубно ниво, след като изоставаше с едно попадение от Йозеф Бицан (805) преди началото на двубоя с "шпорите". По официалната статистика на ФИФА именно австриецът беше №1 по голове в историята на футбола, въпреки че се водеха спорове, дали рекордьор не беше Пеле.

Бразилецът Ромарио също претендира, че е единствен, преминал границата от 1000 гола.

"Смятам, че най-голямата сила на Роналдо не е в неговата физика, за която сме говорили стотици пъти. Постоянството му, мотивацията - това го отличава от останалите. Той просто не иска да спира, дори и на тази възраст", каза още Шиърър.

След двубоя португалецът беше наречен "гений" от бившия капитан на "червените дяволи" Рой Кийн. Друга легендарна фигура Гари Невил също не спести похвалите си.

"Юнайтед" изобщо не игра добре, но за щастие има Роналдо. Той може да е в залеза на кариерата си, но все още е способен на такива специални моменти. Вярата, която има в собствените му възможности го прави толкова силен футболист. Той е сред най-великите в историята и за мен най-великият голмайстор", каза Невил.

Роналдо отбеляза едва втория си хеттрик за "Юнайтед". Той го направи повече от 14 години след първото си подобно постижение за "червените дяволи", което също е рекорд за най-голяма разлика между два хеттрика във Висшата лига.

Дневник