Григор Димитров започна с победа участието си на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, надигравайки Джордан Томпсън в два сета - 7:6 (3), 6:2. Двубоят продължи час и 41 минути.

Димитров стартира от втория кръг на надпреварата, след като зае мястото на водач в долната половина на схемата, заради неучастието на Новак Джокович. Така българският тенисист се размина с много по-тежък жребий, който имаше първоначално.

Срещу Томпсън бившият №3 започна колебливо и поне в първата част имаше проблеми, допускайки и три двойни грешки. Двамата размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, а сетът беше решен в тайбреб. През цялото време Димитров беше напред в резултата и не допусна грешка, за да спечели първата част.

Във втория сет българинът свали много нивото на първото си подаване, като вкара едва 43% от него, но за сметка на това спечели всичките разигравания и не даде много шансове на Томпсън.

Димитров се стаблизира в решителните моменти като не позволи на австралиеца да стигне до точка за пробив, а вместо това два пъти взе подаването му. Това се случи в четвъртия и в осмия гейм, за да сложи край на двубоя.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу 33-ия в света Александър Бублик. Казахстанецът победи бившия №1 Анди Мъри в два сета - 7:6 (9) 6:3.

Дневник