Само 41 дни, след като обяви прекратяването на спортната си кариера, Том Брейди съобщи, че се връща за още един сезон в американския футбол. С обръщение в социалните мрежи легендарният куотърбек потвърди, че ще играе отново за "Тампа бей бъканиърс" в своя 23-ти сезон в Националната футболна лига (НФЛ).

Брейди обяви, че слага край на бляскавата си кариера на 1 февруари, но сега обяви, че е размислил.

"През тези два месеца осъзнах, че мястото ми все още е на игрището, а не на трибуните. И това време ще дойде, но не сега. Обичам моите съотборници и обичам моето семейство, което винаги ме подкрепя", написа Брейди в "Туитър".

"Те направиха всичко това възможно. Връщам се в Тампа за моя 23-и сезон. Имам недовършена работа."

Брейди изигра 20 сезона в "Ню Инглънд пейтриътс", с който спечели шест пъти титлата в Супербоул. После куотърбекът премина в "Тампа" и още в първия си сезон стана шампион. Отборът беше елиминиран във втория кръг на плейофите през този сезон от "Лос Анджелис рамс", който впоследствие спечели Супербоул.

Куотърбекът е най-успешният играч в историята на НФЛ. Той има седем шампионски пръстена, като е участник 10 пъти в мача за титлата в американския футбол. Брейди три пъти беше избран за MVP на редовния сезон и пет пъти за най-полезен в Супербоул. Също така той е единственият куотърбек, печелил Супербоул в три поредни десетилетия, и има още куп индивидуални награди.

Негово притежание са рекордите за най-много подавания (7263), опити за пасове (11 317), ярдове (84 520), тъчдаун пасове (624), мачове като титуляр (316), победи на куотърбек (243), номинации за мача на звездите (15) и общо мачове в Супербоул.

След обявяването на новината букмейкърите в САЩ веднага поставиха "Тампа бей" сред един от фаворитите за спечелването на Супербоул.

Завръщането на Брейди не е първото подобно в американския спорт. В САЩ веднага припомниха отказването на Майкъл Джордан след третата му титла с "Чикаго булс" през 1993 г., преди две години по-късно баскетболистът отново да се завърне на паркета и да стане шампион още три пъти.

Дневник