Най-голямата медийна група в Саудитска Арабия и Близкия Изток е отправила оферта за придобиването на акциите на "Челси". Това съобщава CBS Sport, позовавайки се информация от вътрешен източник от клуба.

Предложението на Saudi Media Group е на стойност 3.21 милиарда евро (2.7 млрд. паунда).

Клубът е в трудно положение, след като досегашният собственик Роман Абрамович обяви, че продава. След руската инвазия в Украйна и началото на войната милиардерът беше санкциониран от британското правителство заради връзките си с Владимир Путин.

Преди дни бордът на Висшата лига официално премахна Абрамович от директорската позиция в "Челси", което значи че той трябва да продаде клуба. В момента британското правителство контролира сините, но това води до редица органичения в харченето на средства, както и приходите.

Компанията Saudi Media Group официално няма връзка с кралската фамилия на Саудитска Арабия. Начело е бизнесменът Мохамед Алхерейджи, който живее във Великобритания и често посещава мачове на сините.

До момента за най-сериозни фаворити за покупка на клуба бяха смятани два кандидата - консорциум воден от милиардерите Тод Бьоли и Ханс-Йог Вис, а от друга страна британският бизнесмен Ник Кенди.

Дневник