Атлетико" се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига след победа срещу "Манчестър юнайтед" като гост. "Дюшекчиите" се наложиха с 1:0 на "Олд Трафорд" с гола на Ренан Лоди и след 1:1 в Мадрид са сред осемте най-добри.

Напред продължава и "Бенфика", който победи с 1:0 "Аякс" в Амстердам.

Дотук място в четвъртфиналите имат английските "Манчестър сити" и "Ливърпул", мадридските "Реал" и "Атлетико", както и "Байерн" и "Бенфика". Последните два осминафинала са в сряда.

"Юнайтед" продължи с колебливите си резултати, като не успя да се справи с "Атлетико". Воденият от Диего Симеоне отбор запази "суха" вратата си в турнира за пръв път от седем мача, като това се оказа ключово.

Домакините имаха възможности, но Ян Облак изигра поредния си силен мач за "Атлетико" и не позволи при нито един от петте точни удара топката да влезе във вратата му.

В 41-ата минута испанският отбор поведе след много добра бърза атака. Антоан Гризман центрира от дясно и Лоди с глава вкара. Домакините имаха претенции, че преди това е подминато нарушение срещу Антони Еланга.

През втората част "Атлетико" продължи да е добре организиран и не позволи много опасности пред Облак. В 77-ата минута след центриране Рафаел Варан стреля с глава, но Облак отново спаси. След това Кристиано Роналдо опита ножичен удар, но вратарят се справи.

За втора поредна година португалецът и Лионел Меси останаха извън четвъртфиналите в Шампионската лига. Преди седмица ПСЖ беше отстранен от "Реал" (Мадрид).

Дневник