Собственикът на "Левски" Наско Сираков е отпуснал безлихвен заем на клуба в размер на 250 хил. лева, заяви изпълнителният директор на сините Иво Ивков. В обръщение към привържениците той говори за състоянието на клуба и каза, че има готовност да се направят "решителни стъпки за лицензирането на клуба".

"Наско Сираков не само стоически издържа периода от придобиването на акциите до настоящия момент, не само се превърна в архитект на новия "Левски", най-вече с привличането на Станимир Стоилов, но и предостави в клубната каса 250 хиляди лева. Вярно е, че сумата е предоставена като безлихвен заем, но тя беше предоставена в отчаян момент за клуба - между месеците октомври и декември. Това ни позволи да развием клуба дотук", каза Ивков.

Информацията се предоставя за пръв път половин година по-късно, въпреки че и Сираков, и Ивков няколко пъти даваха пресконференции и говореха за състоянието на клуба.

"Подготвени сме да направим решителни стъпки за лицензирането на клуба. Нещо, което изглеждаше почти немислимо към 22 октомври 2021 г., когато бяха вписани новите органи за управление на клуба. За кратко време извървяхме дълъг път. Поехме управлението с 4000 лева в касата и с четири неизплатени заплати. Със задоволство мога да заявя, че от няколко дни няма неплатена заплата с изключение на старши треньора Станимир Стоилов", заяви Ивков.

"Клубът се преобразява с дни и този процес трябва да продължи", посочи изпълнителният директор. Той изтъкна важната роля на привържениците, които за малко повече от месец допринесоха за близо 900 хил. лева приходи. По думите му над 2 млн. лева са парите, получени от генералния спонсор "Палмс бет" от август 2021 г. до 28 февруари 2022 г.

От 9 февруари 2022 г., когато започна кампанията "Левски е вечен", разходите са 1.182 млн. лева. От тях за заплати са 358 хил. лева, за споразумение с НАП - 35 хил. лева, около 100 хил. лева са били разходите за първия отбор, 131 хил. лева са отишли за плащания по съдебни дела.

"Едно от основните пера остават вноските по обезщетенията на г-н (Петър) Хубчев и неговия щаб. За този период сумата е 97 500 лева", каза Ивков.

"Видно е, че дори и в месеци като този разходите на клуба надхвърлят приходите. Все по-голям е растежът на рекламодателите, които искат да присъстват на нашия стадион", добави изпълнителният директор.

Ивков призова привържениците да не спират с подкрепата си.

Дневник