Григор Димитров изигра нов силен мач и е на четвъртфинал на мастърса в Индиън Уелс. Българският тенисист се наложи с 6:3, 7:6 (6) срещу Джон Иснър.

В следващия кръг Димитров ще срещне победителя от мача между седмия в света Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач. Преди година, когато записа най-силното си участие в турнира с влизане в полуфиналите, българинът преодоля Хуркач в четвъртфиналите.

Димитров се представи на много добро ниво, като допусна малко непредизвикани грешки. Освен това както и в предния си двубой продължи да действа уверено на свой сервис.

Първият сет беше решен от един пробив - Димитров се възползва от единствената си възможност в сета и проби за 3:1 Той задържа преднината си, като само веднъж Иснър го предизвика с шанс за пробив, но без успех.

Двубоят продължи със серия бързи сервис геймове. В целия втори сет нямаше нито една възможност за пробив и на хоризонта се появи традиционният за мачовете между двамата тайбрек.

Решителните разигравания бяха оспорвани, като двамата си размениха по два минипробива до 5:5. След това Димитров имаше два мачбола и се възползва от втория.

Дневник