Победата на "Ферари" и завръщането на отбора в лидерските позиции ще помогне за продажбата на повече билети в бъдещите състезания", това каза изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали след двойния успех, който Скудерията постигна в първия старт за сезон 2022.

"Ферари" триумфира в Гран при на Бахрейн, с което взе първа победа от 2019 г. Според Доменикали това е добре за всички.

"Да видим, че от "Ферари" обратно са в битката за първите позиции, е добра новина. Това със сигурност ще увеличи продажбата на билети, като очаквам на "Имола" да има огромна тълпа, както преди години", коментира Доменикали, който е бивш директор на отбора.

Традиционно "Ферари" се радва на най-голям брой привърженици по целия свят, а Италия е важен пазар за моторния спорт. Страната ще бъде домакин на два старта - "Имола" на 24 април и "Монца" на 11 септември.

Оптимизъм за новия сезон изрази и друг от ръководителите на спорта, Рос Браун. Според него всички трябва да очакват вълнуваща година.

"Виждали сме някои откровено досадни първи състезания, но в Бахрейн беше различно. Смятам, че всички, които са гледали, видяха, че колите са направени да се състезават и има голяма динамика, изпреварвания. Очаква ни интересна година", каза Браун.

Той също така изрази задоволство, че в шампионата има таван на разходите, което няма да позволи на един отбор "по магически начин да реши проблемите си".

Следващият старт във Формула 1 е на 27 март в Саудитска Арабия.

Дневник