Испанският тенисист Рафаел Надал се насочва към триседмична почивка, по време на която ще опита да се възстанови от натоварения календар и да се справи с притесненията, свързани с болките в гърдите.

Носителят на рекордните 21 титли от Големия шлем изигра 21 мача от началото на сезона, като 20 поредни победи го отведоха до титлите от Australian open и Акапулко, както и до финал в мастърса в Индиън Уелс. Загубата от Тейлър Фриц сложи край на серията му.

След мача Надал призна, че има физически проблеми - усеща пробождания в гърдите при движение, замайване и се задъхва. Той добави, че това състояние е от дни и се проявява и при тренировки.

Още преди турнира в Индиън Уелс се знаеше, че Надал няма да играе в Маями. Вниманието му се насочва към сезона на червени кортове и турнира в Монте Карло (10-17 април).

Надпреварата в Монте Карло се очаква да е първата за сезона, в която ще играят и Надал, и водачът в световната ранглиста Новак Джокович. Сърбинът пропусна Australian Open и турнирите в САЩ заради това, че не е ваксиниран срещу коронавируса.

Засега организаторите на следващия турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", са заявили, че Джокович ще може да играе. Сърбинът е шампион в надпреварата, а Надал държи рекордните 13 титли.

Дневник