Северна Македония е на крачка от класиране на световното първенство, след като стигна финалния кръг на плейофите. В Палермо македосният отбор поднесе голямата изненада, побеждавайки Италия с 1:0.

В герой се превърна Александър Трайковски, който отбеляза единственото попадение във втората минута на добавеното време.

За място на световното първенство Северна Македония ще спори с Португалия, който победи Турция с 3:1. Двата тима ще се срещнат в Порто на 29 март.

За европейския шампион това ще бъде второ поредно световно първенство, на което тимът няма да участва.

Северна Македония участва на голямо първенство за пръв път на Евро 2020, а сега ще се опита да се пребори за такова и на световни финали. В Палермо тимът на Благоя Милевски отправи само четири удара, от които два точни. Гостите владееха топката в едва 39 процента от времето.

Италия доминираше, създаде много положения и 32 удара. От тях обаче само пет бяха точни, а в завършващата фаза европейските шампиони имаха големи трудности.

По същото време Португалия победи Турция с 3:1 в Порто след силна първа част. Отавио в 15-ата и Диого Жота в 42-ата минута дадоха ранен аванс на португалския тим. След почивката Бурак Йълмаз реализира, но Матеуш Нунеш се разписа в добавеното време на срещата, вкарвайки трети гол за домакините.

Напред продължава и Уелс, който победи Австрия с 2:1. Гарет Бейл вкара два гола за уелсците, а попадението на Австрия беше автогол на Бен Дейвис.

Дневник