ЦСКА-София разпространи декларация във фейсбук, в която заявява, че от понеделник по обяд организира денонощен палатков лагер пред централата на БФС в "Бояна".

Освен това клубът ще си търси правата "чрез българското законодателство, но паралелно към правовите институции в Европа".

Действията са вследствие на наказанието, наложено от Дисциплинарната комисия на БФС заради участието в конгреса на Димитър Бербатов миналия петък.

Клубът бе глобен с 15 хил. лева, а изпълнителният директор Филип Филипов една година няма право на представитени функции във футбола.

Снощи ЦСКА-София разпространи декларация с доста пиперлив текст.

Вижте днешната позиция, без съкращения и без редакторска намеса:

    "Армейци,

    По повод нелепите решения на невписания и нелигитимен президент на БФС и последвалите под негово давление наказания срещу ЦСКА, декларираме нашето твърдо намерение с всички позволени и легални средства да се борим срещу тези несправедливи и граничещи с безумието действия.

    Клубът ни няма да стои безучастен срещу тази глутница озверели и престъпно самозабравили се футболни псевдовизионери, които искат нагло да лишат хиляди подрастващи и практикуващи да обичат и работят за доброто бъдеще на най-популярната игра у нас.

    Декларираме, че ще си търсим правата по съответния ред чрез българското законодателство, но паралелно ще се обърнем към правовите институции в Европа.

    От понеделник на обяд ще пристъпим и към конкретни действия. Приканваме всички засегнати и ощетени, както и всички, които смятат, че е дошло време за промяна, да се присъединят към нашия безсрочен протест пред централата на БФС в Бояна. Той ще е с мирни граждански средства, като ще бъде организиран и денонощен палатков лагер.

    Своевременно ще ви информираме за организацията и предприетите от наша страна мерки. Няма да се откажем, докато справедливостта не възтържествува!

    Заедно ще спечелим и тази битка"

Клуб Z