Лионел Меси вероятно е изиграл последния си мач за националния тим на Аржентина пред родна публика. За това се говори след загадъчно послание, което нападателят отправи след успеха с 3:0 над Венецуела в световна квалификация.

Стадион "Ла Бомбонера" в Буенос Айрес беше пълен, като беше последно домакинство на аржентинците преди световното първенство в Катар.

Още преди двубоя селекционерът на Аржентина Лионел Скалони намекна, че той може да е последен за седемкратния носител на "Златната топка" на родна земя.

"В момента съм фокусиран изцяло към световното първенство. След турнира в Катар ще ми се наложи да премисля доста неща. Надявам се, че отборът ни ще запише достоен резултат", коментира Меси.

Нападателят вече веднъж се отказа от националния отбор, след което се завърна и помогна на Аржентина да играе финал на световното през 2014 г., както и тимът да триумфира с Копа Америка.

"Винаги съм бил щастлив в националния отбор, дори и преди спечелването на Копа Америка", каза още нападателят.

Меси изживява труден период в новия си клуб ПСЖ. "Всичко е много по-просто, отколкото в клуба. Хората ми казват, че ме обичат и аз съм им благодарен".

Дневник