Българският национален отбор по футбол загуби с 1:2 срещу Катар в приятелски мач, игран в Доха. Съставът, воден от Ясен Петров, не показа много в предни позиции, като основно преди почивката беше надигран от домакина на предстоящото световно първенство.

Акрам Ариф от дузпа в 27-ата и Буалем Кухи в 75-ата минута бяха точни за Катар. За България се разписа Кирил Десподов в 60-ата минута.

България няма победа като гост вече в 19 поредни мача. За последно българските играчи надвиха Словения далеч от дома в Лигата на нациите през септември 2018 г.

След три дни националният тим среща световния вицешампион Хърватия, като мачът отново е в Катар.

Ясен Петров заложи на титулярен състав със средна възраст около 28 години. Като титуляр започна Николай Михайлов, а тимът започна без изявен централен нападател. До почивката Катар действаше по-активно като имаше няколко ситуации.

Михайлов отрази две положения, а в 25-ата минута Катар получи дузпа за нарушение на Васил Божиков. От бялата точка Афиф беше точен.

Единственото положение за България през първата част беше изстрел от фаул на Тодор Неделев, но той беше спасен от катарския вратар.

След почивката България заигра по-активно, заложи на повече агресия и стигна до гол в 60-ата минута. Кристиян Малинов подаде към Десподов, който без да се бави с удар по тревата успя да се разпише.

В края на двубоя Михайлов допусна груба грешка, като излезе да пресече центриране, но нападателят на Катар Кухи го изпревари.

Дневник