Нерви, изгонване на треньори, дисквалификация и бой по трибуните беляза полуфиналния мач в Купата на България по баскетбол между "Балкан" (Ботевград) и "Левски". Сините се наложиха със 74:73 в изключителна драма, която обаче беше помрачена от случките край паркета.

Срещата беше прекъсната за повече от 40 минути при оставаща по-малко от минута в четвъртата четвърт.

Двама от играчите Димитър Димитров ("Балкан") и Марио Литъл ("Левски") напуснаха за пет нарушения, после треньорът на тима от Ботевград Небойша Видич и помощникът му Преслав Пешев бяха изгонени.

Стигна се до още нерви, като 48 секунди преди края фен на "Левски" провокира агитката на "Балкан", стигайки се до физически сблъсъци. Двубоят беше подновен едва след поява на допълнителни 10 полицаи в зала "Арена Ботевград".

"Балкан", който изоставаше с 4 точки спря две поредни атаки на "Левски", вкара тройка и 8 секунди преди края организираше нападение, за да спечели мача, но не успя. Във финала в понеделник "Левски" ще срещне "Рилски спортист", който се наложи над "Берое".

"Най-голямото качество на спортиста е да се научи да губи. Това е първи урок. Ясно е, че за тях беше заветна цел да спечелят Купата и аз казах, че за нас е предимство. Идваме тук и печелим, защото сме Левски и имаме морал. Ние сме дошли тук да се забавляваме, но ще се опитаме да спечелим и купата", каза след двубоя Константин Папазов.

Дневник