Девет месеца, след като получи сърдечен удар на терена в мач от Евро 2020, Кристиан Ериксен се завърна в игра за Дания, при това с гол. Халфът се разписа само две минути след появата си като резерва в двубоя с Нидерландия, загубен с 2:4.

Ериксен, който на 12 юни 2021 г. получи удар в срещата с Финландия и повече от 15 минути му беше извършвана животоспасяваща интервенция, игра 45 минути на стадиона в Амстердам.

Той се появи в игра на пичивката и само две минути по-късно вкара след подаване на Олсен. Преди Нидерландия водеше с 3:1 след попадения на Стивън Бергвайн (16), Нейтън Аке (29) и Мемфис Депай (38). За Дания се разписа още Яник Вестергор в 20-ата минута.

Крайният резултат оформи Бергвайн в 71-ата минута.

"Това е перфектното завръщане. Щастлив съм обратно да бъда на терена. Получих хубаво подаване и просто стрелях, мисля че се получи и хубав гол", каза след двубоя датският футболист.

През януари Ериксен подписа договор с тима от Висшата лига "Брентфорд". Той изигра и три мача в шампионата, като игра 39 минути с "Нюкасъл", а през март записа по 90 минути в срещите с "Бърнли" и "Норич".

Дневник