Опозиционните клубове във футбола обявиха, че организират общонационален протест срещу управлението на Борислав Михайлов и настоящото ръководство на БФС. Събитието е предвидено за четвъртък (31 март) от 17.00 ч. пред Националната футболна база в Бояна.

Планирано е затваряне на Околовръстния път, като се посочва, че то е одобрено от кмета Йорданка Фандъкова.

Организаторите акцентират, че протестът ще е мирен и "ще спазим всяка буква на закона, но и ясно ще заявим позицията си - беззаконието трябва да спре". "Дойде моментът да се изправим срещу статуквото - обединени и заедно. Време е да се противопоставим и да кажем "Край!" на своеволието", гласи информацията, изпратена до медиите.

Пред сградата на БФС в понеделник започна протест. Началото беше поставено от ЦСКА и привърженици на червените, които разпънаха палатки и заявиха готовност да стоят там, докато не бъде постигната целта за смяна на ръководството на футболния съюз. Кандидатът за президент Димитър Бербатов заяви, че подкрепя протеста, но не е негов организатор.

"Инициативата е на клубовете, които се обявяват "за" промяна в управлението на БФС. Дистанцираме се от клубни пристрастия, защото в името на каузата е важно да бъдем заедно и обединени. Вярваме, че този път е възможно да застанем рамо до рамо", добавят организаторите на протеста.

Призивът им е да получат подкрепа от "всички клубове, които търсят промяна; всички фенове, без значение от клубната принадлежност, но милеещи за любимата игра; всички хора, които искат да гледат качествен продукт"

"Нека се обединим в името на клубовете, които бяха неправомерно изключени от системата на БФС, защото имат различно мнение и си позволиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше забранено да практикуват любимия си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол", се казва още в текста.

Дневник