Юношеският национален отбор по футбол до 17 години се класира за европейското първенство в Израел през май. Успехът дойде след равенство 2:2 с Ирландия, след което България се нареди сред най-добрите втори отбори в групите, получаващи право на участие във финалите.

"Постижението на момчетата ни е изключително, тъй като освен с тежки съперници като Португалия, Финландия и Ирландия, преди това те се справиха и с Хърватия и Сърбия - едни от най-продуктивните школи в световния футбол. Така България напълно заслужено се нарежда сред 16-те най-добри отбора в Европа, които след месец и половина ще си оспорват континенталната корона", написаха от БФС в сайта си.

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов посочи, че "брилянтното представяне на юношеските ни национали до 17 години е доказателство, че България продължава да ражда таланти, които могат да постигат големи успехи на международната сцена".

"Убеден съм, че подвигът на тези момчета, на треньорите им и на селекционера Йордан Петков, е просто първата от многото бъдещи славни стъпки за това поколение и пример за подражание за младите ни футболисти", написа Михайлов във "Фейсбук".

Дневник