Инспекторът в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Велики Преслав Галин Георгиев е сред отличените в конкурса „Пожарникар на годината“ 2021, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Най-добрите за 2021 година огнеборци, спасители и доброволци получиха своите награди на тържествена церемония в сградата на МВР.

Георгиев е победител в категорията „Контролна дейност“. Той получи наградата си заради дейностите по контрол, които извършва за спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност в десетки големи обекти, подлежащи на комплексна проверка, като някои от тях са с изключително висока степен на опасност и сложност. За годината е извършил близо 270 контролни и тематични проверки, като е взел участие в извършването на 10 комплексни проверки.

Комплексен победител и носител на приза „Пожарникар на годината“ е комисар Дарин Димитров, директор на РДПБЗН – Добрич. От името на всички наградени той отправи благодарност към ръководствата на МВР и на ГДПБЗН за доверието и за оценката за труда на колегите си – достойни хора, служещи с чест на обществото.

Призовете на отличените връчиха министър Бойко Рашков, заместник-министър Таня Райчева, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, заместникът му главен комисар Станимир Станев, главен комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН, главен комисар Тодор Гребенаров - директор на ГДЖСОБТ, и главен комисар Деян Моллов - директор ГДГП.

ШУМ.БГ