Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че е присъствал на среща между борещия се за президентския пост в БФС Димитър Бербатов и собственика на клуба Наско Сираков. По думите му срещата е била "повече работна".

"Обсъждахме теми, свързани с футбола. Другите решения ги взима собственикът", каза Стоилов след въпрос дали клубът е променил позицията, изразена от Сираков преди извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г. Тогава собственикът на "Левски" заяви подкрепа към действащия президент на футболния съюз Борислав Михайлов, като изтъкна, че двамата са свързани от 40-годишно приятелство.

Бербатов и екипът му подкрепиха публично протеста, организиран от ЦСКА и други клубове пред сградата на БФС.

Бившият нападател направи опит да бъде вписан като президент на футболния съюз, след като беше избран единодушно от присъстващите на водения от екипа му конгрес на 18 март. В сряда е била подадена жалба от члена на изпълнителния комитет Емил Костадинов, като от Софийския градски съд са я уважили и са отказали вписването.

Стоилов говори след победата на "Левски" с 3:2 срещу "Септември" в приятелска среща. Сините поведоха с три гола чрез Георги Миланов, 16-годишния Преслав Бачев и Велтон, а в последните три минути Кристиян Иванов вкара два гола за гостите.

Дневник