Жалба от страна на настоящото ръководство на Българския футболен съюз блокира вписването на Димитър Бербатов като президент на централата в Търговския регистър.

Членът на Изпълкома Емил Костадинов е входирал жалба в Софийския градски съд, която е била уважена и процедурата по вписване на Димитър Бербатов е стопирано.

Вчера голмайстор №1 на националния ни тим и неговият екип подадоха нужните документи в Агенцията по вписвания, с желанието той да бъде вписан като президент, а хората от екипа му за членове на Изпълкома.

Всичко това са решения от проведения от Бербатов конгрес на 18 март. Тогава 76 клуба еднолично го избраха за президент, но както знаем настоящото ръководство на БФС изобщо не признава този конгрес за легитимен.

Именно заради това от центрлата са реагирали и са стопирали молбата на Бербатов за вписване.

Към днешната дата според Търговския регистър президент на БФС е Борислав Михайлов, но това е заради проведения още през 2018-а конгрес.

Решенията от конгреса на 12 октомври миналата година, когато Михайлов отново спечели, не са вписани заради подадената тогава жалба от екипа на Бербатов, който твърди, че победата на неговия конкурент не нелегитимна, защото по устав е трябвало да има балотаж.

Именно тогавашните жалби на Бербатов и компания бяха основанието на БФС да отмени предварително насрочения за 18 март конгрес, който обаче Бербатов реши да проведе и съответно еднолично спечели.

Дир.бг