ЦСКА обяви, че е привлякъл централния защитник на украинския "Лвов" Енес Махмутович. Националът на Люксембург е сред играчите, които се възползват от решението на ФИФА да позволи временно на чуждестранни футболисти, играещи в Украйна, да си намерят нови отбори до лятото заради войната.

До момента ЦСКА е с наложена забрана от ФИФА да прави трансфери. Адвокатът на клуба Станислав Трендафилов обясни пред "Дневник", че "е въпрос на часове" казусът да бъде решен. Червените трябва да плащат на бивши футболисти след загубени дела.

Махмутович идва да подсили защитата във важен момент от сезона след травмата на капитана Юрген Матай. Нидерландецът се контузи в началото на мача с "Ботев" в Пловдив, загубен с 0:2.

"През последната година и половина високият 190 сантиметра футболист защитаваше цветовете на украинския Лвов, където записа общо 33 мача с 1 гол и често носеше капитанската лента на тима", пишат от ЦСКА за новия си играч, който идва в София от лагера на националния отбор на Люксембург след приятелските срещи със Северна Ирландия и Босна и Херцеговина.

Жалби в БФС и съда

Трендафилов заяви, че ЦСКА и изпълнителният директор Филип Филипов са подали жалби в БФС и Административния съд заради "цялостната нищожност на решенията" за наказанията, наложени от дисциплинарната комисия.

Червените бяха глобени с 15 хил. лева, а Филипов - наказан да не заема постове във футбола за една година заради участието на клуба във водения от екипа на Димитър Бербатов конгрес на 18 март.

Трендафилов каза, че проблемът е в противоконституционната намеса на футболния съюз и че към момента наказанията са спрени до произнасяне на съда.

Адвокатът допълни, че е впечатлен от начина, по който в Българския футболен съюз опитали да го отпратят. Те му казали, че деловодителката е в Катар (където националният отбор игра два мача). "Футболистите вече се върнаха, но деловодителката и ръководството на БФС още били в Катар. Това показва ясно какво се прави във футболния съюз", заяви Трендафилов.

Дневник