Миглена Селишка взе сребърен медал на европейското първенство по борба в Будапеща, след като загуби двубоя за титлата в категория до 50 кг. Европейската шампионка от 2020 г. не успя да добави ново злато в кариерата си, отстъпвайки срещу представителката на Турция Евин Демирхан с 2:4.

Селишка започна добре срещата, но след това позволи предимството да премине у Демирхан.

Българската състезателка взима сребро на второ поредно европейско първенство.

Преди Селишка медали при мъжете в свободния стил спечелиха Ахмед Батаев (сребро 92 кг), а бронз Георги Вангелов (61 кг) и Рамазан Рамазанов (70 кг).

Медалът е първи при жените в Будапеща. Участието на европейското първенство беше предшествано от скандали между Биляна Дудова и федерацията. Световната шампионка протестираше срещу невключването си в състава за шампионата за сметка на Тайбе Юсеин.

Самата Юсеин започна категорично участието си в категория до 62 кг в Будапеща. Тя стигна до финал след успех с 10:0 над Наталия Кубату от Полша за само 42 секунди. В спор за титлата тя излиза срещу Луиса Немеш (Германия). За злато ще се бори и Евелина Николова (57 кг). Тя тушира Елвира Камалоглу от Турция, а на финал излиза срещу украинката Алина Якобия.

Дневник