Полицията в София разследва две разследвания след протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС), който се проведе в четвъртък. Те са за вандалски прояви, както и заради счупен нос на един от униформените, които охраняваха събитието.

По информация на "Спортал" днес служители от 6-о РПУ в София са посетили сградата на БФС в Бояна.

За целта на разследването се събират видеозаписи от медиите, които излъчваха на живо, както и от охранителните камери на футболния съюз.

Протестит в четвъртък премина с хвърляне на кивита по фасата на базата в Бояна, както и на бутилки. Димитър Бербатов, който подкрепи протеста обаче изрази несъгласие с действията на част от хората и ги призова да няма ексцесии или нецензурни скандирания.
До протеста се стигна след решение на БФС от 23 март за изхвърлянето със замах на повече от клуба. Пет дни по-рано Димитър Бербатов беше избран за президент на БФС от около 80 клуба на конгрес, организиран от самия него.

В понеделник ЦСКА и привърженици на червените поставиха началото на протест срещу БФС с безсрочен палатков лагер пред сградата на футболния съюз.

Няколко часа по-късно БФС публикува в сайта си "Хронология на наказаното добро", в която твърди, че много пъти е помагал на ЦСКА. От футболния съюз недоумяват защо червените са недоволни и протестират. Посочват се случаи от 2008, 2013, 2016 и 2017 г., свързани с тежките времена за клуба и многото казуси с лицензирането му, като от БФС изтъкват, че са правили реверанси.

Дневник