Испания и Германия ще се срещнат още в груповата фаза на Мондиал 2022. Това отреди тегления преди минути жребий за първенството. В същия поток са още победителят от баража Нова Зеландия - Коста Рика и Япония. Доста горещо се очертава да бъде и в група "С", където са Аржентина, Саудитдска Арабия, Мексико и Полша. В мача на откриването пък ще се изправят домакините от Катар и Еквадор.

 

В церемонията в Доха участваха куп футболни легенди, сред които Дидие Дешан, Кафу, Джей-Джей Окоча, Лотар Матеус, Али Даеи, Бора Милутинович, Тим Кейхил и Рабах Маджер.

Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември 2022 година.

Финалистите са разпределени в осем групи по четири отбора. На Мондиала ще участват 32 отбора, като до момента са ясни 29 от тях. Все още предстои да се изиграят два междуконтинентални баража - победителят в зона Океания Нова Зеландия ще срещне четвъртия в зона КОНКАКАФ Коста Рика, като мачът ще се играе на 13 или 14 юни в Катар. На 7 юни пък ОАЕ и Австралия ще се изправят един срещу друг, за да определят съперника на петия в Южна Америка - Перу, като решаващата среща също ще бъде на 13 или 14 юни в Катар. Последният неизвестен финалист е от зона Европа, където Уелс чака победителя от двубоя Шотландия - Украйна.

Преди жребия бе представена и официалната песен на Мондиал 2022. Тя се казва “Хая Хая”, което означава “По-добре заедно. Песента се изпълнява от Тринидад Кардона, Давидо и катарската певица Айша.

Жребий за Мондиал 2022

Група "А": Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия

Група "В": Англия, Иран, САЩ, (Уелс - Шотландия/Украйна).

Група "С": Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша

Група "D": Франция, (ОАЕ/Австралия - Перу), Дания, Тунис

Група "Е": Испания, (Нова Зеландия - Коста Рика), Германия, Япония

Група "F": Белгия, Канада, Мароко, Хърватия

Група "G": Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун

Група "Н": Португалия, Гана, Уругвай, Южна Корея. /БГНЕС