Българската скиорка Ева Вукадинова съобщи, че вече не е част от националния отбор и го е напуснала. Състезателката, която участваше на олимпийските игри в Пекин по-рано през годината, отправи обвинения в сексизъм, но без да посочва конкретни лица.

Вукадинова, която е на 21 г., съобщи, че е разочарована от отношението на треньори и ръководители, които са я подвеждали през последните пет години.

"Много съм щастлива да обявя, че от днес вече не съм част от националния отбор на България. Решението ми да напусна тази организация е свързано с цялата токсичност, която съдържа. Тъжно е, но също така ще ми позволи да "дишам" и да се насладя на живота и карането на ски", започва Вукадинова в Инстаграм.

"Уморих се да слушам ежедневно груби и сексистки коментари, как трябва да бъде забранен женският спорт, как никога няма да бъдем достатъчно добри, никога не инвестираме достатъчно и никога не сме достатъчно слаби. Всичко, което мога да кажа, е, че изпитвам огромно уважение към всички жени и момичета, които са преминали през това и все още го преживяват".

На игрите в Пекин българката зае 36-то място в гигантския слалом, а в слалома не завърши.

До момента все още няма реакция от федерацията по ски.

Дневник