С гол на Педри 18 минути преди края "Барселона" пречупи "Севиля" в късния мач от неделната програма в Ла Лига. Каталунците се наложиха с 1:0 на своя стадион "Камп ноу", с което успяха да изпреварят съперника си от Андалусия.

Двата тима, както и "Атлетико" (Мадрид), имат равни точки - по 57. Каталунците обаче са с по-добра голова разлика и затова са по-напред. Освен това "Барселона" е и с мач по-малко.

Отборът на Шави Ернандес записа шеста поредна победа и в трети мач не допусна гол. От 20 февруари, когато започна тази серия, "Барселона" е получил само две попадения във вратата си, а е вкарал 19.

Каталунците изостават с 12 точки от лидера "Реал" (Мадрид), като имат и един изигран двубой по-малко. До края на сезона в Ла Лига трябва да се изиграят още осем кръга.

"Представянето ме радва, но това не ни носи нищо. Все още не сме спечелили никакъв трофей, така че няма как да се възгордеем. Трябва да работим още, да продължим по този начин. Ако бяхме вкарали гол по-рано, можеше да спечелим и по-изразително, но "Севиля" е най-добрият отбор в защита в това първенство", каза Шави Ернандес след мача.

Дневник