Министърът на младежта и спорта Радостин Василев е издал заповед, с която освобождава целия състав на съвета на директорите на търговското дружество "Академика 2011" ЕАД. Това съобщи самият той в социалните мрежи.

Това е третото от общо четири държавни дружества, чието ръководство бива уволнено от спортното министерство.

По-рано през годината Василев смени ръководството на Български спортен тотализатор (БСТ). Това се случи след сложна правна битка и няколко обжалвания. Последва смяна на ръководството и на "Национална спортна база".

Досега "Академика 2011" се ръководеше от председателя Анелия Нунева и членовете Петър Петров и Елиана Шипковенска, която беше изпълнителен директор.

"Новите членове на Съвета на директорите са: Лазар Пърличков - магистър по "Финанси" и бакалавър-инженер от Лесотехническия университет гр. София, Александър Скобелев - юрист и Любомир Върбев - завършил "Право" в Софийския университет", съобщи Василев.

В активите на "Академика 2011" влизат обекти като: "Асикс Арена", спортен комплекс "Академика 4 км", Зимният дворец на спорта и стадион "Академик" в София. Също така гребната база в Панчарево.

Дружеството управлява и все още неоткритата "Арена Бургас".

Дневник