"Манчестър сити" победи "Атлетико" (Мадрид) с 1:0 в първи четвъртфинален мач между двата отбора в Шампионската лига. "Гражданите" се наложиха на своя стадион "Етихад" като имаха категорично предимство над съперника си, но стигнаха до само едно попадение, дело на Кевин Де Бройне в 70-ата минута.

В хода на двубоя "Сити" даде много малко шансове на гостите от Испания, които от своя страна главно се бранеха дълбоко.

Реваншът е след седмица (13 април) на "Уанда метрополитано" в Мадрид.

В друг мач по същото време "Ливърпул" направи решителна крачка към полуфиналите. Червените спечелиха с 3:1 като гост на "Бенфика" в Лисабон. Тимът на Юрген Клоп стигна до успеха с голове на Ибрахима Конате в 17-ата, Садио Мане в 34-ата и Луис Диас в 87-ата минута.

За "орлите" вкара Нунез в началото на втората част.

На "Етихад" първата част премина основно в позиционни действия. "Атлетико" се бранеше дълбоко в своята половина, съвсем близо до наказателното си поле. Отборът на Диего Симеоне не отправи нито един удар през първите 45 минути, като нападателите Антоан Гризман и Жоао Феликс почти не играха с топката.

"Сити" пък от своя страна не получи пространства и остана без голово положение.

След паузата "гражданите" вдигнаха темпото, започнаха да се движат повече, а резултат дадоха и промените на Гуардиола. Влезлият от пейката Фил Фоудън намери по отличен начин Де Бройне в наказателното поле, който с удар по диагонала откри - 1:0 в 70-ата минута.

До края на двубоя отново Де Бройне беше близо до нов гол, но негов удар беше избит от голлинията. Един панс имаше и за Жоао Кансело, който обаче би встрани.

Дневник